lördag, december 31

Jag är en dålig, dålig människa. Trots det har jag griljerat skinka, köpt och slagit in julklappar, fått julklappar, ätit för mycket knäck, ätit för mycket mat, varit lite för full, dansat alldeles lagom mycket, sytt ensjuhelvetes massa, nyårsfestsplanerat och nu allra senast ätit tomtegröt för hundraelfte gången den här julen och än har jag inte fått nog. Nu ska jag superstäda superfort. Sen kommer det 18 personer hit och skitar ner allt igen. Men det är det värt.

Vid närmare eftertanke är jag kanske inte en dålig människa. Bara dålig bloggare. Men what's new to that liksom. Vägra sudda och börja om iaf.

fredag, december 23

Tjockbulle-succé! Typ. För att vara första gången utan någon erfaren på plats så får vi helt klart godkänt. Smakar mumma gör det! Eftersom det var oskuldsbullar tänkte vi att vi skulle sälja några för en hundring styck. Vem vill ha?
Tyvärr Vädret. Det här är inte godkänt.
När man har prestationsångest över att baka tjockbulla för första gången. Efter farmors recept men varken farmor eller mamma närvarande för att guida. Jag räknar med total katastrof.

torsdag, december 22

När man städat färdigt får man känna efter lite hur halsen mår och ta nån timme på soffan till t ex Grey's som man missat. Man får det. En stund.

onsdag, december 21

Årets julklappar känns högst krystade. Lite trist men det kanske är så att vi börjar bli gamla. Allihopa. Lite lycklig blir man ändock när man får en snilleblixt om vad som kan vara en kanonjulklapp. Ärad vare jisäs i höjden, detta har jag gjort i slöjden.
Bara för att man är julstressad behöver man kanske inte envist stå kvar framför kortbetalningsmojängen när det inte är ens tur. Jag gissar att jag delade med mig ganska fint av min kod. Men men. Stå där då. Gubbe.
Hej, jag heter Joanna och idag har jag tydligen damp.

tisdag, december 20

Varje gång jag varit utomlands länge så slås jag av hur ointresserad jag är av att titta på tv. Jag vill bara ha min serier. Dexter, Grey's, Lost. Det sistnämnda går ju inte ens på tv. Så utöver dessa har det inte blivit mer än knappa halvtimmen tv sedan jag kom hem förra söndagen. Känns bra. Finns ju så mycket annat att sysselsätta sig med. Den stora städningen har till exempel börjat. Och det är mycket bättre att städa till musik. Woop woop!
Jag sitter här i chock. Ägnade morgonen åt att stålsätta mig och repetera i detalj vad jag skulle säga till den som ringde upp. Inte backa utan kräva en tid. Och så var hon jättetrevlig hon som ringde. Höll ju på att ramla av stolen. Det var Leksands "du måste vara döende för att få en tid" vårdcentral jag var i kontakt med. Men den här gången behövde jag inte vara döende. Tack å tack!

lördag, december 17

Johan hämtade hem Titanic. Helpeppad. Och så var den dubbad på ryska. FAIL! Haha. Jag som egentligen inte var så sugen på 3 timmar film var lite nöjd. Lite bara. I ena mungipan. En stund. Sen tyckte jag synd om honom.

fredag, december 16

Nej. Städningen har inte börjat. Jag åker till gymmet istället (hej hej, det var länge sedan). Det har ju börjat gå åt rätt håll så nu vore ju ett urbota dumt tillfälle att sluta.
Gårdagen försvann i skoluppgift, hustitt och julbord. Idag funderar jag på om det är dagen då städningen började.

onsdag, december 14

Jag hoppade över tentan idag. Det är en sak att känna sig osäker på det man läst och en annan att faktiskt inte ha läst det. Men jag mår dåligt. Har aldrig hoppat en tenta förut. Lite mot mina principer. Nåja. Nånstans känns det ju som rätt val.

tisdag, december 13

Har allvarliga motivationsproblem när det gäller näringslära. Tenta imorgon. När som helst under dagen. Fram till 23.30. 2,5 h på mig från att jag öppnar den. Känns kanon att jag tagit på mig att jobba 7-16 just imorgon också. Speciellt när jag inte alls läst vad jag borde under resan. Ett mirakel ska till för att det ska bli ett G känns det som. Inte för att jag inte förstår. Det jag läser förstår jag men jag har ju inte hunnit igenom allt än. Är det möjligt att klämma dit rätt svar ändå? Vi får ju ha boken till hands liksom. Hinner man slå upp det man inte hunnit med? Tillräckligt för ett G? Eller ska jag bara släppa det just nu, fokusera på torsdagens inlämning i hälsopedagogik och ta nya tag med näringsläran på fredag. Lite mindre stressad. Omtenta 10 jan. Skriva en bra tenta då istället. Vore kanske vettigt.

Sånt som är lyx

Att få laga mat. Att få diska. Att få nyttja ordentligt toapapper. Att få gå och handla. Att få tvätta.
Asså. Kolla titeln på skivan.

måndag, december 12

Och nu har jag kramats med både Amanda och Vidar också. Mumma!
Jag är typ überlycklig. Det är snö ute (även om det är farligt okallt ute just nu). Jag spelar julmusik. Jag julpyntar. Jag bakar lussebullar. Och så är jag inte så där kanonblond längre heller. Mer typ ljusbrun. Lite ovant men jag gillar det!

söndag, december 11

Visste ni att Arlanda har en landningsbana mitt ute i skogen? Typ bakom långtidsparkeringarna, alltså på helt andra sidan motorvägen. Jag vet det nu. Och nu vet ju ni det också. Så ni behöver inte bli så där oroliga som jag blev. Undrade liksom om vi hade landat i rätt ände av världen.

Nu sitter jag på Wayne's. Har sugit i mig en jättekaffe och tuggat torr lussebulle. Med utsikt över planet som tog mig hem. Knappa två timmar tills tåget går. Suck. 25 timmar på resande fot och alltså 5-ish kvar innan jag är hemma.

lördag, december 10

Men guuuuud så kul det är att hänga på Bangkoks flygplats. Tror jag är uppe i totalt 30 timmars väntan vid fyra tillfällen nu. På väg till flygplatsen började guiden dilla om att vi skulle flyga till Frankfurt sen. Öööh, nä. Det stod så i hans papper iaf, jag såg det själv. Det kanske dock kan förklara varför de bokat oss på en så tidig flight till BKK. Bra jobbat resebyrån, bra jobbat! Inte min ska dock påpekas. Den Vietnamesisk/Kambodjanska. Resebyrån alltså.
Med tanke på det antal erbjudanden jag fått om att stanna här i Kambodja så är det nog dags för en ring. Det där om att jag har pojkvän verkar liksom inte betyda någonting.

Beyoncé – Single Ladies (Put A Ring On It)
Det här med att jag tydligen gått och blivit pensionär under resan känns sådär. Vakna före 7 är inte likt mig.    Och inte tycker jag det är speciellt roligt heller.

fredag, december 9

Nu är jag trött på asiater. Detta ständiga inte tappa ansiktet. Som igår när jag frågar guiden om när vi flyger till Bangkok imorgon... 19.30? So leave the hotel at 17? Yes yes. För att vara säker frågar jag två gånger till igår och en gång till idag på förmiddagen. Yes yes, 5 o'clock. Idag på eftermiddagen väljer han att titta i sina papper som han burit med sig hela tiden. Okey, so tomorrow your flight leaves at 15.45. SOM OM DET ALDRIG NÄMNTS TIDIGARE.

onsdag, december 7

Ååå, älska apatidig flight. Kroppen ba: gå upp du, jag ligger kvar här.
Nä fy fan. Nästan 6 veckor i utomlandet och ikväll, sista i Vietnam bestämmer sig en bankomatjävel för att dra pengar från mitt konto trots att kvittot säger transaction rejected. Och nej, jag fick inga pengar. Så nu har jag pratat med Sverige också. Förhoppningsvis kommer de tillbaka kring den 15e per automatik. Annars får jag skicka reklamation. Till en bank i Vietnam. Det låter ju kul. Hejja!

tisdag, december 6

Okej. Jag är gladare nu. För jag har ett nytt avsnitt Dexter att titta på. Och så gick det kanonbra på gymmet. Jag firade till och med med öl till middagen. Och så fick vi glass till efterrätt. Och så känns gymmet lite ovärt helt plötsligt...

Fokus. Dexter!
Tänkte bjuda på en bild men alla bilder jag hittade gjorde att hemlängtan blev värre. Så det blir ingen bild. Inte just nu. Jag byter om och går till gymmet istället. Hej hej.

4 sleeps to go. (Natten på flyget räknas inte riktigt).

måndag, december 5

Sedan förra söndagen har det regnat alla dagar utom en. Så ni vet varför jag inte är brun när jag kommer hem. Jag kan dock redogöra för vad som händer i andra säsongen av Lost.

söndag, december 4

Käre Vädret!

Det är idag en vecka tills jag är hemma i Sverige igen, jag vill påpeka att detta sammanfaller med 3e advent. Jag hoppas innerligt att du tänkt leverera snö tills dess. Sådan som ligger kvar. Jag är rädd att jag får svårt med det här med julkänsla annars. Jag har mycket att göra på 13 dagar och är således i behov av denna julkänsla som liksom höjer tempot.


Tack på förhand!

Mvh
Joanna

lördag, december 3

Det här kan vara de två snyggaste killarna jag vet. Å jag ska pussa på båda två när jag kommer hem.

Bilden har jag snott av Apan.

Hoi an. Viet-[effing]-nam

Det här med att jag, trots tights och långärmat, fryser som en liten lort känns inge vidare. Jag trodde vi var söderöver.

torsdag, december 1